Last Christmas (Nadal 2018)

L’any 1986 Wham va treure la que va ser, fins arribar “All I Want For Christmas Is You” de Mariah Carey, el mundialment més famós hit de Nadal modern (el pòdium només va durar 10 anys). Last Christmas com la seva precedent (White Christmas) era una cançó nostàlgica, on recorda la parella amb qui compartí el Nadal anterior. Perquè el Nadal te molt de nostàlgia de qui ja no hi és (o qui et va foragità de la seva vida), però mai pensem que potser és l’últim que compartirem amb algú.


Aquest any ha estat personalment un any complicat. La medicina moderna obra miracles però no para el temps. Fa temps que vaig entrar en l’edat en que no es te futur, si no present; tanmateix no m’havia adonat que al meu voltant els meus referents vitals han passat a només tenir passat. Recordo dels meus avis, les seves histories repetitives, tics i sortides infantils, i com això ara ha anat passant de mica en mica als pares. Despistes, histories barrejades, deslocalitzacions temporals... passen a ser el dia a dia, de vegades divertit, de vegades desesperant. Els pares van perdent de mica en mica la memòria i la salut; les caixes de pastilles van creant muntanyes cada vegada més altes, aprens protocols, se’t fan familiars les sales de l’hospital (metges, infermeres i auxiliars). Podríem dir que aquest procés és com una pluja fina que va calant, però en realitat és una gota freda que a diferència de temps anteriors, desprès de la tempesta ja no es recupera el que s’ha perdut.

Tothom és conscient que la vida pot finar en qualsevol moment, encara que ningú viu com si demà no existís, i el que ho fa el considerem boig. També creus que els pares marxaran avanç que tu però no ets conscient fins que veus que han agafat el camí que els portarà a aquest final. Afortunadament només és el camí que mirat fredament tota la vida no deixa de ser un camí cap al destí final que és la mort. El més important és que aquest Nadal hi són.

Per aquest motiu cal viure el Nadal amb tota l’alegria que ens sigui possible perquè aquest pot ser l’últim Nadal.

Bon Nadal i un fantàstic 2019

Feliz Navidad y un fantastico 2019

Merry Christmas and a wonderful 2019

Perdó, normalment intento referir-me menys a mi, però aquest any no em sortia res (si mireu el Blog, aquest any pràcticament no he escrit).

Adjunto com a postal el Last Christmas, però no el de Wham si no la versió vintage de PMJ, com a mínim fins que la normativa de la UE no me’l desconnecti (o m’envií als Lladoners com a Pirata)




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Era atòmica

Cicles Solar cicles vitals

Turisme, Il·lusió Global