Ja hi tornem a ser (Nadal 2016)


Llums de colors per tot arreu i el carrer envaït pels sons de cançons i músiques de dubtós gust ens indica que ja hem entrat al mes d’excepcionalitat que precedeix al Nadal. Un mes on no es disparen els pressupostos perquè senzillament no se’n fan i queda instaurada l’alegria per decret.



L’alegria ha de ser universal, si més no planetària segons manen les costums i els centres comercials; però per molt que s’acosti el Nadal cap dels condicionants que fan d’aquest món un infern, aconsegueix fer-los foragitar, més per comparació aquests creixen. Al nostre voltant o a l’altre costat del mar, la gent mal viu o mor violentament per causes naturals o humanes. El nostre món mai ha estat perfecte i els humans tenim una habilitat innata per xafar-lo encara més.


La solidaritat és una virtut humana que no ens permet gaudir mentre davant nostre la gent pateix. Com es pot gaudir de les festes davant el patiment col·lectiu? Llavors les iniciatives solidàries sorgeixen com bolets apel·lant al bon cor i la pau de consciència. Però la maldat mai fa vacances i quests dies on volem obrir el nostre cor al proper, aquesta maldat ens el pot prendre i vendre’l com carn picada. Desaprensius aprofiten la bona voluntat de la gent i al mateix temps la ridiculitzen. És fa fàcil llavors girar la cara al desafavorit dient “tots són iguals” o “viuen de demanar”, perquè amb l’excusa de l’existència de miserables podem treure a passejar la nostra pròpia cobdícia.


Tanmateix el Nadal és diferent
, i ser solidari expia el pecat dels abusos consumistes. Sense mirar massa el què, es fan petites aportacions a tota mena d’iniciatives. Poden semblar petites però no ho són per qui gracies a aquestes se li alleugereix el patiment si més no per uns dies.


El Nadal com tot s’acaba i amb ell la bona voluntat. El dia dos de gener oblidem que hi ha gent que pateix i tornem a la nostra gasivesa quotidiana que justifiquem amb l’excusa del propi patiment. Seria bo que el Nadal durés tot l’any però sense llums de color i nadales ràncies.


Així doncs us desitjo un bon Nadal i un millor 2017 que per bo que hagi estat el passat, el millor sempre està per venir.

L’any passat vaig fer postal però crec que vaig superar la meva quota de ridícul i aquest any no toca, així que us adjunto una Nadala més convencional, espero que us agradi.



Bon Nadal i Bon Any  2017

Feliz Navidad y Prospero 2017

Joyeux Noël et Bonne Année 2017

Buon Natale e Felice  Anno  Nuovo 2017

Merry Christmas and Happy New Year 2017

Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr 2017


Comentaris

  1. et desitjo lo millor per l'any que començarem i tambe dirte que ja toca anar de casament, aveure si ens sorprens....jajajajajaja...molt agrait per tot Robert...cuidat

    ResponElimina
  2. molta felicitat igualment. he descobert un grup de música que m'agrada força. Bon Nadal!!!

    ResponElimina
  3. Amb el teu permís he compartit el Vídeo.
    I aprofito per desitjar-te un BON NADAL.
    i que l'aigua de Sant Sadurní puguis pair.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies pels bons desitjos i per la teva reflexió sobre la solidaritat.

    Una abraçada

    M.Àngels Newhouses

    ResponElimina
  5. https://m.youtube.com/watch?v=4hMQvA7M8d8
    Sonia Fernández Vidal és una divulgadora de física (mecànica) quàntica de nacionalitat catalana

    ResponElimina
  6. una abraçada Robert i amics

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Era atòmica

Cicles Solar cicles vitals

Turisme, Il·lusió Global