La Biodiversitat no salvarà la natura perquè la biodiversitat és conseqüència de l'evolució

La Biodiversitat és la conseqüència de l'aparició i posterior extinció d’espècies


La natura es renova explorant noves possibilitats i eliminant les anteriors, quan una espècie deixa d'existir noves ocupen el seu lloc en el ecosistema, si cau un ecosistema en surt un de nou

La inacció d’aquests últims 30 anys respecte el canvi climàtic ens ha portat a les portes del desastre. Incendis forestals, sequeres severes, grans tempestes o la pujada de temperatura de l’aigua marina; estan posant en la nostra societat en la vora del precipici. Però la destrucció que està provocant el canvi climàtic també afecta als ecosistemes; els quals pressionats per la contaminació, l’expansió de l’agricultura i el creixement en general de la humanitat, estan posant a la natura en una situació límit.

Avui es veu amb preocupació la destrucció constant d’habitats naturals els quals estaven preservats per la llunyania. La humanitat ha arribat a tots els racons del planeta, tant terrestres com marítims, i només pensa com treure profit d’aquests. El planeta ja no disposa de santuaris, fins hi tot parcs naturals o reserves de la biosfera declarades per les nacions unides, ja estan amenaçades per algun projecte d’explotació dels recursos que elles tenen. És impressionant la ceguera que demostra la nostra espècie, oblidant que el profit que s’obté d’aquesta natura llunyana és infinitament superior al que es pugui obtenir de la explotació dels seus recursos (llegir Matar la gallina dels ous d’or).

Però una de les preocupacions més grans és la pèrdua de biodiversitat. Realment és preocupant perquè la biodiversitat és l’engranatge que fa funcionar els ecosistemes; perdent els ecosistemes el suport vital de les especies d’aquests, incloent-hi els humans no tenen cap possibilitat de sobreviure.

Tanmateix cap posar en context aquesta pèrdua de biodiversitat. El planeta ha sofert múltiples extincions massives, però ha tornat a florir i multiplicar-se la biodiversitat de nou. La biodiversitat no és una causa si no una conseqüència de l’evolució. Les especies apareixen i passat un temps desapareixen, ocupant el seu lloc una altre. 

Ens costa entendre l’evolució. Només cal veure encara com es tracta el tema de les mutacions dels virus. Les especies no s’adapten al medi. L’evolució la provoca els canvis en l’entorn que deixen d’afavorir una adaptació per donar avantatge a una altre; sent aquests canvis els que poden fer triomfar una nova espècie però eliminar d’altres. Tampoc entenem que el motor principal dels canvis és la competència entre especies; per tant els humans senzillament per existir ja provocarien extincions d’espècies en competència directa. Totes les especies actuals han obtingut el seu espai apartant altres especies o aprofitant la desaparició d’una altre. 


La pèrdua de biodiversitat és quelcom preocupant per nosaltres com espècie, nosaltres depenem del ecosistema i una extinció massiva destrueix els ecosistemes donant el pas a nous en els quals potser no hi podem viure. Tanmateix per la natura és quelcom normal i gens preocupant perquè l’evolució la produeix. Desprès d’una gran extinció les especies supervivents i adaptades al nou ambient faran florir una nova era


Comentaris

  1. hola Robert. Déu vos guard.. és ben interessant i positiu tot el que expliques i documentés en aquest treball de investigació. si em permets fa poques hores ha sortit aquesta notícia .

    Zuchongzhi 2.1," és 10 milions de vegades més ràpid que el superordinador més ràpid actual i la seva complexitat de càlcul és més d'1 milió de vegades més gran que el processador Sycamore de Google. És la primera vegada que la Xina aconsegueix un avantatge quàntic en un sistema de computació quàntica superconductor.

    Zuchongzhi 2.1," és 10 milions de vegades més ràpid que el superordinador més ràpid actual i la seva complexitat de càlcul és més d'1 milió de vegades més gran que el processador Sycamore de Google. És la primera vegada que la Xina aconsegueix un avantatge quàntic en un sistema de computació quàntica superconductor.

    "Zuchongzhi 2.1" ha aconseguit un avantatge quàntic per primera vegada en comparació amb un processador anterior anomenat "Zu Chongzhi", un prototip quàntic superconductor programable de 62 qubits dissenyat per un equip d'investigació xinès de l'USTC al maig, Lu Chaoyang, professor de L'USTC a Hefei, capital de la província d'Anhui de la Xina Oriental, va dir dimarts al Global Times

    ResponElimina
  2. Jo em pregunto. si aquests quantum computers surten a la venta , les supercomputadores actuals quedaran desfasades i perdran valor. (tambe consumeixen molts energia i s'han de refrigerar)

    China tiene la computadora cuántica más rápida del mundo
    Por Raúl Estrada
    26 de octubre de 2021 4:44PM
    La computación cuántica avanza gracias a una nueva máquina construida en China. Su nombre es Jiuzhang 2.0 y es un septillón de veces más potente que la supercomputadora más rápida del mundo.

    La Jiuzhang 2.0 es un prototipo diseñado en la Universidad de Ciencia y Tecnología de China por un grupo de investigadores. Con esta máquina se detectaron 113 fotones y de acuerdo con el China Daily es capaz de resolver en un milisegundo una operación que la computadora más rápida tardaría 30 billones de años.

    Según sus creadores, esta computadora cuántica podría ser utilizada en tareas que resultan demasiado complejas incluso para las supercomputadoras actuales, por ejemplo, en química cuántica, teoría de gráficos o aprendizaje automático.

    Este mismo equipo de investigadores es el responsable de la primera versión de la Jiuzhang, otra computadora cuántica presentada a finales de 2020 y con la cual se detectaron 76 fotones. Por sus números, la Jiuzhang 2.0 resulta bastante más rápida que el prototipo original.

    ResponElimina
  3. bon dia Robert . sisplau què opines de aquesta notícia?
    https://www.larazon.es/internacional/asia/20220112/7pxa7msxdzdp7fodbtqbv4gvu4.html

    ResponElimina
  4. la razón pública que XINA sembla esta fent experiments amb reactors de Fusió. és possible? . moltes gràcies Robert

    ResponElimina
  5. Cowley reveló que algunos socios habían discutido si continuar la colaboración con China o excluirlos. “Decidimos seguir colaborando”. Cerrar a China "solo los retrasaría unos meses", dijo a los Lores, que están investigando si el gobierno del Reino Unido está obteniendo valor por su dinero en sus inversiones en fusión. Fusion actualmente representa el 14 por ciento del gasto del gobierno del Reino Unido en investigación energética, dijo al comité Sharon Ellis, del Departamento de Negocios, Innovación y Habilidades.

    ResponElimina
  6. els francesos ho aconseguiran .segurísim. location: Cadarache, France.

    El Reactor Experimental Termonuclear Internacional (ITER) , una máquina de $ 20 mil millones que se está construyendo en Cadarache, Francia, debería llegar allí. “Confiamos en que así será” , dijo el martes Steven Cowley , director del Centro Culham para la Energía de Fusión en Oxfordshire, al comité de ciencia y tecnología de la Cámara de los Lores del Reino Unido. Pero está tomando tiempo y dinero.

    Plasma ardiente
    La construcción de ITER ya ha costado tres veces más de lo presupuestado, y la finalización se retrasó de 2016 a 2019, con los primeros experimentos de plasma al año siguiente. Cowley le dijo al comité: "ITER dice 2020, pero creo que el primer plasma se [generará] en 2025". Es poco probable que se queme plasma antes de "principios de la década de 2030", dijo. Comparó el momento en que se logra quemar plasma con el momento a principios de la década de 1940 cuando se produjeron las primeras reacciones de fisión nuclear “críticas”

    ResponElimina
  7. Según las agencias de inteligencia occidentales, China probó con éxito su planeador supersónico en julio de 2021. Después de analizar los datos capturados por sus satélites y estaciones de radar, el Pentágono declaró que no pueden explicar “cómo China ha podido superar los límites de la física” con este arma. Los expertos militares americanos aseguran que China no sólo lanzó un vehículo hipersónico capaz de maniobrar a cinco veces la velocidad del sonido, sino que, además, este vehículo hipersónico lanzó su propio misil hipersónico en pleno vuelo. Esto es algo inaudito e inexplicable, afirmaron las mismas fuentes. El Pentágono, según apunta en el 'Financial Times', asegura que ningún país del mundo ha conseguido demostrar esta tecnología que aparentemente "desafía las leyes de la física". Con este nuevo desarrollo para poder comunicarse en todo momento con su arma imparable — y poder cambiar su blanco y curso desde cualquier parte — China podría haber logrado la capacidad para poder desplegar el planeador hipersónico tan pronto como lo puedan producir en serie.

    ResponElimina
  8. Font: diari El Confidencial

    El Pentágono, según apunta en el 'Financial Times', asegura que ningún país del mundo ha conseguido demostrar esta tecnología que aparentemente "desafía las leyes de la física". Con este nuevo desarrollo para poder comunicarse en todo momento con su arma imparable — y poder cambiar su blanco y curso desde cualquier parte — China podría haber logrado la capacidad para poder desplegar el planeador hipersónico tan pronto como lo puedan producir en serie.

    ResponElimina
  9. bon dia Robert. que tal? amb el teu permís (evident) volia publicar una nota que no té res a veure amb els article tant Interesant que públiques. no sóc pro-monàrquic, ni entenc de política , però m'ha semblat curiós aquest tema.
    Molt senzill. El rei actual d'Espanya és Felip VI. Si morís, accediria al tron ​​Leonor de Borbó i Ortiz, princesa d'Astúries. En cas que aquesta rebutgés la corona o morís, la següent a la llista és la seva germana, també filla de Felip VI, Sofia de Borbó i Ortiz. Què passa si cap de les dues no està en condicions de rebre la corona o la rebutgen? Que, tal com estan les coses avui dia, la següent a la llista és la infanta Elena.
    És la primogènita de l'anterior rei, Joan Carles I, i germana de Felip VI, i per tant li correspondria a ella regnar a Espanya. I ara sí, si la infanta Elena perdés la vida o decidís declinar la corona, seria el torn de Froilà, el seu primogènit (i primer nét de Joan Carles I). És home, de manera que no caldria aplicar la norma instuticionalitzada a Espanya dels homes primer. Després, seria el torn de la seva germana, Victòria de Marichalar i Borbó.

    ResponElimina
  10. per cert el texte de Línea dinàstica s'ha extret de la Web magnet Xataka .

    ResponElimina
  11. La confirmación de los cristales de tiempo se ha conseguido gracias a un ordenador cuántico, culminando así un largo proceso de investigaciones previas que han ido abriendo camino hasta el hallazgo conseguido ahora.

    Por alguna razón, Wilczek llamó a esta fase que había imaginado cristal de tiempo cuántico: ha sido necesario recurrir al procesador Sycamore de Google, capaz de realizar en solo 200 segundos una tarea para la que el superordenador más rápido del mundo necesitaría 10.000 años, para confirmar su existencia.

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. Is 6G in China?
    6G is expected to have a commercial launch in 2030 according to Ericsson. Last year, the China National Intellectual Property Administration (CNIPA) announced that the country had taken the early lead in 6G related intellectual property.27 nov 2022

    ResponElimina
  14. ChatGPT: el increíble y aburridísimo milagro de la inteligencia artificial
    PREMIUM
    FEDE DURÁN
    Actualizado Martes, 24 enero 2023 - 00:16
    Es la tecnología de moda. Un algoritmo capaz de escribir 'emails', redactar trabajos escolares y hablar indistintamente en español, inglés o mandarín. Sabe de casi todo, pero es incapaz de anticiparse al futuro y también comete errores.

    ResponElimina
  15. https://es.m.wikipedia.org/wiki/Transcripci%C3%B3n_de_los_jerogl%C3%ADficos

    diu : —els jeroglífics i la transcripció no ha consens entre egiptolegs

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Era atòmica

Cicles Solar cicles vitals

Turisme, Il·lusió Global